perjantai 8. marraskuuta 2013

Rommirusinarahkakakku

Jääkaapissa oli reservissä rommirusinarahka ja hain jotain kivaa reseptiä, johon sen voisi käyttää. Glögikakun reseptiä muunnellen tein rommirusinarahkakakun, paino sanalla rommi :)
Glögitiivisteen sijasta käytin täytteeseen vaaleaa glögiä ja rommia. Samoin kiille syntyi vaaleasta glögistä.

Tästäpä siis reseptiä aikuiseen makuun vaikkapa pikkujoulukakkuun tai isäinpäiväksi!

AINEKSET:

200g piparkakkuja
80g voita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
1 prk Valion rommirusinarahkaa
0,5tl piparkakkumaustetta
n. 0,5dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
yht. 9kpl liivatelehtiä (5 täytteeseen ja 4 kiilteeseen)
3 dl vaaleaa glögiä (1dl täytteeseen ja 2dl kiilteeseen)
2 rkl Stroh rommia (tai maun mukaan)

OHJEET:

Pohja: Murskaa piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta jääkaappiin.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (10min). Sekoita keskenään rahka, piparkakkumauste ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se rahkan joukkoon varovasti käännellen. Sekoita liivatelehdet 0,5desiin kuumaa glögiä. Lisää loput 0,5dl glögit sekä rommi. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, tasoita nuolijalla ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.

Kiille:  Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (10min). Lämmitä 2dl glögiä ja sekoita pehmenneet liivatteet joukkoon. Lusikoi hieman jäähtynyt seos varovasti ja tasaisesti kakun pinnalle. Anna hyytyä. Irroita kakku vuoasta ja koristele vaikka kanelitangoilla.


 
 
 
 
                                                                       ENJOY!

4 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää herkulliselta. Kiitos ohjeesta. Mukavaa viikonloppua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makukin oli ihan herkullinen vaikka aina jännittää miten omat muunnelmat ja kokeilut toimii.. Kiitos, tunnelmallista viikonloppua Sinulle myös! :)

      Poista
  2. Oih, kuulostaa ihanalta. Täytyy ihan varmasti testata. Kiitos ohjeesta täältäkin suunnalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivakiva, jos resepti pääsee käyttöön :) Herkuttelemisiin!

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)