lauantai 17. lokakuuta 2015

Throwback Christmas -haaste

Jouluun liittyviä haasteita ei kovin montaa kierrä ja ajattelinkin heittää sellaisen nyt eetteriin. Otatko kopin?HAASTE KUULUU NÄIN:
 
Jaa blogissasi kuva/kuvia lapsuutesi joulusta ja kirjoita pieni kuvateksti, tarina, muisto tai perinne joulunvietosta siihen aikaan. Mainitsethan myös vuosiluvun. Haasta mukaan haluamasi määrä bloggareita, joiden tiedät olevan jouluihmisiä. Merkitse postauksesi yllä olevalla haastekuvalla.

Ja tässäpä tulee omat kuvani! Ihan kuin muistaisin vieläkin sen kauhun tunteen tuona jouluaattona 1982, kun joulupukki saapui. Liimauduin äidin syliin turvaan, kun pukki yritti tehdä tuttavuutta.

 
Ja odotettu vierailu olikin sitten täynnä pelonsekaista itkua :D Ihana nukke oli kuitenkin mieluinen ja toivottu lahja, joka vähän vähensi tuskaani. Nenä punaisena itkemisestä kelpasi nukkea halailla.

 
(Oih tuota kasarisisustusta ja harvaa, huolettomasti koristeltua metsäkuusta.. ;)

Haasteen saa napata mukaansa kuka tahansa - vaikka juuri SINÄ!
Mutta haastan kuitenkin mukaan seuraavat ihanat, joulusta pitävät bloggaajat:

♥ Taina K:n Mansikkatilan mailla
♥ Janin ja Aleksin Kaikki Paketissa
♥ Emosen Tipulan Joulu
♥ Marian Piparkakku
♥ Mimuran Jouluisia Hetkiä
♥ Tean Joulunajan Taikaa
 
Rakas isäni nukkui pois viikko sitten, 10.10.2015 ja halusin laittaa haasteen liikkeelle hänen muistolleen ♥ Harmikseni en löytänyt hänestä jouluista kuvaa, mutta todennäköisesti hän oli tuona jouluna kameran takana tai joulupukin tamineissa ♥ Toivottavasti tämä haaste lähtee elämään ja kiertää ilahduttamassa eri blogien lukijoita.

34 kommenttia:

 1. Lämmin osanotto suuressa surussa. Lähdemme mielellämme mukaan haasteeseen joskin pienellä viiveellä. Omat joulukuvani taitavat olla kotipuolessa Pirkanmaalla ja suuntaan ensi kuun alussa vasta sinne. Täytyy silloin penkoa kuva-arkistoja. Halaus Miru <3

  VastaaPoista
 2. Voi, suuret osanotot! Paljon jaksamista sinulle ja muille läheisille! Tottakai otan haasteen vastaan, kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emonen ♥ Jaksamista tarvitaan, rankkoja aikoja.. Onneksi tästä bloggailusta saa vastapainoa ja muutakin ajateltavaa välillä. Ihanaa, että otit haasteen vastaan!

   Poista
 3. Lämmin osanottoni ❤️ Vaikka suru varmasti nyt tuntuu rinnassa, elää hän sinun muistoissasi ikuisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla ♥ Yritän muistaa muistoja ajalta ennen sairautta.. Vaikka hän sairastikin vain muutaman kuukauden, silti se oli niin intensiivinen ja rankka kausi meidän elämässä, että peittää tällä hetkellä kaikki alleen..

   Poista
 4. Voi Miru... Lämmin osanottoni <3 Voimia suureen suruusi. Sanoja on vaikea löytää mutta olet kovasti ajatuksissani <3 Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ♥ Voimia tarvitaan nyt ja täältä blogistakin saan sitä vähän ammennettua. Ihanaa, että otit haasteen vastaan ♥

   Poista
 5. Lämpimät osanottoni. Jaksamista sinulle ja läheisille.

  VastaaPoista
 6. Otan osaa! Oma isäni kuoli seitsemän vuotta sitten, ja vieläkin nousee kyynel silmään esimerkiksi isänpäivän aikaan. Suru muuttaa muotoaan pikkuhiljaa. Vanhemman kuolemassa on se, että ei ole enää sitä ihmistä, joka varauksettomasti oli sinun puolellasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joululainen ♥ Otan osaa sinunkin suruusi. Viimeinen lause on niin raastavan totta..

   Poista
 7. Lämmin osanottoni <3
  80-luvulla lapsuuden jouluja viettäneenä kuvat vievät heti omiin lapsuusjoulumuistoihin, joihin kuuluvat juurikin harvasti koristeltu metsäkuusi ja joulupukki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥
   Vaikken mistään amerikkalaistyylisistä koristeilla ja valoilla kyllästetyistä kuusista pidäkään, niin olisi tuossa kuvan kuusessa VÄHÄN parantamisen varaa ;D

   Poista
 8. Voi Miru! Lämmin osanottoni!<3 Mieheni isä kuoli myös viime viikolla, mutta tässä tapauksessa tieto oli helpotus, sillä hän oli pitkään todella huonossa kunnossa alzheimerintaudin vuoksi.

  Ihana postaus ja otan sen ilolla vastaan!<3 Täytyypä kaivella arkistoja.. ja luultavasti täytyy soittaa äidille ja iskälle, josko sieltä löytyis joku kiva kuva! Oon ihan innoissani tästä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina ♥ Osanottoni myös teidän suruunne ♥ Isäni sairasti vain muutaman kuukauden, mutta silti ehti toivoa että kunpa hänen ei tarvitsisi kärsimystä ja tuskaa joutua kovin pitkään kestämään.. :,(
   Ihanaa kun otat innolla haasteen vastaan ♥

   Poista
 9. Osanottoni :/.

  Mulla ei oo tallessa mitään jouluisia kuvia lapsuudesta. Äidilläni saattaa olla jotain kuvia esimerkiksi päiväkodin pikkujouluista tai jostain. En edes muista, että kotona oltaisiin jouluisin kuvia otettu.

  Muistan kyllä miten pelkäsin joskus, kun meille tuli pukki. Olin ehkä 4-5 vanha ja piilouduin äidin selän taakse. Se oli jännä, että päiväkodissa en joulupukkia pelännyt.

  Itse olen tehnyt blogiini muutamia haasteita, sieltäkin saa käydä kopioimassa jos kiinnostaa. Ainakin osa löytyy jouluhaaste -tagin takaa. Välillä tulee kirjoiteltua ylös mahdollisia haastejuttuja, mutta sitten niitä ei saa blogiin asti kirjoitettua. Nyt olen kuitenkin ryhdistäytynyt ja uskaltautunut kehittelemään omiakin haasteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos imlacking ♥
   Miten nuo joulupukit ovatkin noin pelottavia.. :D

   Poista
 10. Lämmin osanottoni suruusi. Onneksi on muistot.

  VastaaPoista
 11. Joulu on ihanaa aikaa, johon meistä monilla liittyy surumieltäkin, poistuneiden rakkaittemme ja kadotetun lapsuuden mietteitä. Onnellisuus ja suru ovat lähellä toisiaan.

  Osanottoni. Olkoot muistot kultaisia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita ♥
   Onnellisuus ja suru ovat lähellä toisiaan - niin totta ja jotenkin niin lohdullinenkin lause..

   Poista
 12. Voimia surun keskelle! <3

  Minä koitan kaivaa jostakin kuvia lapsuuden jouluista. Haluan tähän osallistua ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimura ♥
   Ihanaa, että otat haasteen vastaan. Mahtava nähdä sitten teidän vastineita haasteeseen :)

   Poista
 13. Osanottoni ja voimia sinulle! Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ♥
   Vanhoissa kuvissa on sitä jotain.. :)

   Poista
 14. Voi Miru ♥ Sydämestäni kouraisi. Kovasti voimia surun keskelle. ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi toivotuksista ♥ Toivon voimia löytyvän vaikeimmissa ja raskaimmissa hetkissä.. Ylihuomenna yksi sellainen.. :,(

   Poista
 15. Vastasin haasteeseen täälltä: http://videonauhanaikaa.blogspot.fi/2015/10/lapsen-joulu.html

  Syvimmät surun osanottoni. Itsekkin isän menettäneenä tiedän kuinka kamalalta se tuntuu, eikä siitä pääse milloinkaan yli. Oman isäni kuolemasta on jo 17 vuotta, mutta siltikin isä on mielessä päivittäin. Surunkin kanssa vo ioppia elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta vastauksestasi haasteeseen ♥
   Ja kiitos osanotoista. Samoin sinulle voimia hetkiin surun kanssa ♥

   Poista
 16. Nyt vasta ehdin lukemaan tämänkin postauksen ja voih, Tiukka etähalaus ja lämmin osanottoni! Minunkin isäni lähdöstä on jo yli 20 vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suska osanotosta ♥ Ota tästä haaste matkaan! ♥

   Poista
  2. Kiitos kyllä Miru, etsin vain ensin jonkin hauskan kuvan, joita äitini albumeilla on noin miljoona :)

   Poista
  3. Ihanaa, kun lähdet mukaan haasteeseen ♥

   Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)