perjantai 29. marraskuuta 2013

Appelsiinia ja vaniljaa - joulutortuissa!

Nyt on ensimmäiset joulutortut paistettu ja nautiskeltu! Tällä kertaa kokeilin appelsiinimarmeladia ja vaniljakastiketta. Viime vuonna tein näitä mustikkavaniljajoulutorttuja.

AINEKSET JA OHJE:
- Appelsiinimarmeladia (paistonkestävää)
- Blå Bandin vanhanajan vaniljakastikejauhetta.
- Pellilliseen torttuja menee 1/2 pussia jauhetta sekoitettuna n. 1dl:n maitoa. Pääsääntönä kuitenkin seos pitää jättää niin vanukasmaiseksi, ettei se valu.
- Eli ensin lusikallinen paksua vaniljakastiketta tortun keskelle ja sen päälle lusikallinen marmeladia ja torttu kiinni - hyvänä apuna kiinnityksessä cocktailtikku paiston ajan.

Herkullisia niistä tuli, eli kannattaa kokeilla jos appelsiinista tykkää! Ja tuo vaniljakastike sopii torttuihin aivan älyttömän hyvin. Sehän taitaakin olla kahviaika, onneksi on vielä torttuja jäljellä :P

6 kommenttia:

 1. Otin viime jouluna sulta mallia niihin mustikkatorttuihin - olivat kyllä aika herkkuja :P Hyvä, kun muistutit niistäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se niin on että vaihtelu virkistää tortuissakin :P

   Poista
 2. Hyvältä näyttävät nämäkin. Meillä juuri lapsityövoima tekemässä torttuja ja kokeillaan myös tuota vaninjakastiketta, kun yksi lapsista ei tykkää luumusoseesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja maku oli kyllä kans oiva! Tykkäsittekös vaniljatortuista?

   Poista
 3. Kuulostaapa hyvältä! Laitoitko siis marmeladin kanssa tätä täytteeksi vai miten? Varsinainen jauhopeukalo täällä apua kyselee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan relevantti kysymys, enhän lisännyt kunnon ohjeita tuohon postaukseen! Taidan muokata tarkennuksia siihen. Mutta siis ensin lusikallinen vaniljakastiketta tortulle ja siihen lusikallinen marmeladia päälle ja sitten tortun sakarat täytteen päälle (kiinnitin cocktailtikulla paiston ajaksi). Toivottavasti tämä auttoi :) Herkuttelemisiin!

   Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)