torstai 25. joulukuuta 2014

Jouluaaton tunnelmia..

Aatto alkaa meillä aina riisipuurolla ja aamupäivän joulusaunalla. Iltapäivällä siirrymme pesueen kera appiukon herkkupatojen ääreen. Niin tänäkin vuonna. Joulunalusaika on sellaista toohottamista, että voiko olla ihanampaa kuin rauhoittua täysin ja päästä valmiiseen pöytään ♥
Heillä perinteisiin kuuluu alkuglögit, jouluevankeliumin lukeminen ja Enkeli taivaan -virren laulaminen. Joulupöytään siirryttäessä ensin nautitaan blinejä erilaisten mätien kanssa ja herkullista perinteistä jouluruokaa. Hyvä kun lapset saavat syötyä, kun tietävät että ruuan jälkeen on odotettavissa joulupukin vierailua :) Oijoi, kunpa olis joulu ainainen.. :P
Minusta sekin on hauskaa, että appiukon luota löytyy aivan erinäköinen joulu kuin meiltä.

 
 
 
 
Mitkä sinun jouluperinteistäsi ovat ne kaikkein tärkeimmät?

8 kommenttia:

 1. Ihania joulujuttuja ja kuvia! Blinit kuulostavat herkulliselta. Minä tykkään erityisesti kinkusta, imelletystä perunalaatikosta, kylmäsavulohesta ja viikunahillosta. Ja joulupukki on hieno perinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marsa! :) Blinit ovat kyllä tosi hyviä ja niitä tulee tehtyä sen verran harvoin, että senkin takia maistuvat erityisen herkullisilta :P Viikunahillo kuulostaa ihanalta, ilmeisesti juustojen kanssa?

   Poista
 2. Rauhoittuminen, yhdessä olo, jouluruuat, lautapelejä pelaten, tietenkin myös lahjat! Kun ollaan pelkästään oman perheen kesken, niin availlaan paketit hitaasti, vuoronperään. Eilenkin taisi kestää melkein puoli tuntia, vaikkei niitä paketteja niin montaa ollutkaan.:)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa joulun jatkoa.

  Me tehtiin miehen kanssa aattona kinkku- ja punajuurikiuksaukset sekä lihapullakastiketta. Eilen käytiin sen vanhempien luona syömässä.

  VastaaPoista
 4. Paras perinne taitaa olla se, että joulua vietetään yhdessä muun suvun kanssa. Meillä mentiin aattona anopin joulupöytään ja joulupäivänä sitten minun vanhemmilleni. Tänään tapasin vielä isoa katrasta sukulaisia. On ihanaa juhlistaa joulua yhdessä, mutta sittenkin paras hetki on paluu omaan kotiin. Ja, kun edes on vielä viikonloppu, niin luulenpa että tässä tulee oikein pyjamapäivät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä, niin ihanaa viettää joulua isolla porukalla mutta parasta palata sen jälkeen omaan kotiin ja nautiskella aattoillasta ja joulunpyhistä kalsarit jalassa.. ;)

   Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)