AINEKSET
puolikas | vaniljatanko |
1 prk (3,3 dl) | kuohukermaa |
1 dl | kevytmaitoa |
4 | keltuaista |
1/2 dl | sokeria |
2 rkl kanelilikööriä - hienoa ruokokidesokeria pinnalle |
VALMISTUSOHJE
Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi sisus veitsellä. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi sisus veitsellä. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)