lauantai 14. joulukuuta 2013

Piparkakkumarengit

Creme Bruleen valmistuksesta jää aina ylimääräiseksi satsi kananmunanvalkuaisia ja mitäs siitä paremmin voikaan tehdä kuin suussasulavia marenkeja! Tuunasin marenkeja lisäämällä joukkoon piparimurua. Marengit vietiin tarjolle koululaisen nyyttikestipikkujouluihin :)


AINEKSET

4 munanvalkuaista
3 1/2 dl sokeria
3-5 kpl piparkakkuja 'murustettuna'

VALMISTUSOHJE

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
Murusta joukkoon piparkakut ja vatkaa tasaiseksi. Pursota pieniä nokareita vieriviereen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 75-100 asteisessa uunissa useita tunteja, kunnes marengit ovat rapeita. Varaa aikaa kypsymiseen 5-7 tuntia. Mikäli pinta alkaa tummua, paista 50-75 asteessa.Voit halutessasi jättää marengit 50 asteiseen uuniin yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)