Creme Bruleen valmistuksesta jää aina ylimääräiseksi satsi kananmunanvalkuaisia ja mitäs siitä paremmin voikaan tehdä kuin suussasulavia marenkeja! Tuunasin marenkeja lisäämällä joukkoon piparimurua. Marengit vietiin tarjolle koululaisen nyyttikestipikkujouluihin :)
AINEKSET
4 munanvalkuaista
3 1/2 dl sokeria
3-5 kpl piparkakkuja 'murustettuna'
VALMISTUSOHJE
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
Murusta joukkoon piparkakut ja vatkaa tasaiseksi. Pursota pieniä nokareita vieriviereen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 75-100 asteisessa uunissa useita tunteja, kunnes marengit ovat rapeita. Varaa aikaa kypsymiseen 5-7 tuntia. Mikäli pinta alkaa tummua, paista 50-75 asteessa.Voit halutessasi jättää marengit 50 asteiseen uuniin yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)