torstai 17. joulukuuta 2015

Uudet muodot!

Ei sentään bloggaajan uudet muodot, vaikka nekin tässä joulusyömingeissä on vaarassa muuttua epäedulliseen suuntaan ;D Kyse on siis joulutorttujen uusista muodoista! Mitä moninaisempia torttuja on näkynyt tänä vuonna leivottavan - mopseja, enkeleitä ja vaikka mitä :)


Eilen torttuja paistaessa kokeilin minäkin niistä muutamia ja taisin puolivahingossa keksiä vähän uusiakin.. Ainakaan tällaiseen kuusitorttuun en törmännyt Instagramissa, kun hain kuvia Dronningholmin tagilla #uudetmuodot.

 
Kuusitortussa on kaksi taikinaneliötä leikattu kulmasta kulmaan. Ja neljä kolmiota sitten aseteltu peräkkäin ja hillot sipaistu puunrungoksi. Laitoin myös raesokeria kuusen oksille :)

Sitten on luvassa vähän viimevuotistakin satoa, nimittäin silloin meni tortut ja piparit sekaisin, kun tein joulutorttuja piparkakkumuoteilla! Aika söpösiä suupaloja niistä tuli :D Jouluisen kahvipöydän kokonainen joulutorttu on mun mielestä aika raskas ja täyttävä (varsinkin jouluaterian jälkeen..) - mieluummin valitsisin tällaisen minitortun :)


 
Oletko kokeillut näitä uusia muotoja? Vai vannotko tähtitorttujen nimeen..? :)
 
..TASAN VIIKKO JOULUAATTOON!
TOUHUKASTA TORSTAITA KAIKILLE!

8 kommenttia:

 1. Namnamnam. Mulla tuli hetkeksi torttukiintiö jo täyteen, mutta näitä kuvia katsellessa taisi tulla tortun mentävä kolo vatsaan. :D Mä teen usein tähden mallisia, mutta mineinä - yksi "normaalin" kokoinen neliö siis neljään osaan ja sakarat tavalliseen tapaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Hei hyvä vinkki tuo minitähti! Niitä pitääkin tehdä!

   Poista
 2. Mä yritän vältellä torttuja ja leivon niitä yleensä vain kerran joulunaikaan. Itsenäisyyspäivänä tosin innostuin, ja tein sekä suolaisia, että makeita torttutaikinasta. Ne makeat tein piparimuoteilla, isompi ja pienempi sydän ja väliin luumuhilloa. Ei niistä mitään kaunottaria tullut, kun mulla ei ollut tomusokeriakaan.:) Tänä vuonna torttuja tulee sitten varmaan leivottua kahdesti, ja kyllä tuollaiset pienet vois olla aika toimiva juttu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomusokeri kyllä peittää oivasti pahimmat torttumokat :D Siksi mäkin käytän sitä aina isolla kädellä ;D Joo ja toi Heidin vinkki minitähtitortuista kuulostaa myös tosi hyvältä! :P

   Poista
 3. Tuo kuusitorttu onkin kiva vaihtoehto 'natsitortulle' :-)

  VastaaPoista
 4. Kuinka hauskoja! Me tehtiin taannoin aivan minitorttuja. Niistäkin tuli kivoja napostelu jälkkäreitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli kyllä hauska kokeilla :D Minitorttuja pitää vielä kokeilla.. :)

   Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)