Leikkasin ensin kurpitsalle hatun ja koversin ison kipon maltoa talteen jäätelökauhalla. Erottelin siemenet talteen ja ne pääsevät paahdettuna kurpitsakeiton päälle.
MAUSTEINEN KURPITSAKEITTO ja PAAHDETUT KURPITSANSIEMENET
Mausteiseen kurpitsakeittoon tulee mm. valkosipulia, currytahnaa, tuoretta inkivääriä, tuoretta chiliä, limettiä ja kookosmaitoa. Varmasti tulee lämpöinen olo kylmänä lokakuun iltana, kun tätä nautiskelee :) Ohje jota sovelsin, löytyy kokonaisuudessaan MAKU.fi -sivustolta.
Kurpitsansiemenet valmistetaan niin, että ensin ne huuhdellaan ja puhdistetaan hyvin, sitten taputellaan kuiviksi. Siemenet pyöritellään öljyssä, joka on maustettu esim. suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja chilijauheella. Sitten vaan leivinpaperin päälle pellille ja paahdetaan 175–200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Ja eikun nautiskelemaan!
Huomenna kurpitsahommelit jatkuu lyhtyjen väkertämisellä, stay tuned! :)
Onpa komea kurpitsa! Me laitoimme taimet maahan ehkä hieman liian myöhässä, mutta saimme kauniita keskikoisia kurpitsoja. Itse ajattelin kokeilla Koti ja keittiö-lehden kurpitsasämpyläohjetta. Sinulla on hieno blogi, ja kovin kauniita kuvia!
VastaaPoistaMilla
Kurpitsasämpylät kuulostaa herkuilta! :P
PoistaJa kiitokset Milla kehuista <3 - niin on sinullakin! :)
Ompas HÄN komea pallero :)
VastaaPoistaNo eikös vaan olekin ;) Häntä on niin vaalittu, naapureilla ollut ihmettelemistä kun siirtelen palleroa pyyhkeen sisällä sisälle ja ulos lämpötilojen mukaan :D
Poista