keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kurpitsahommia

Kasvatin kesällä vahingossa kurpitsan. Tai siis ostin kyllä tarkoituksella puutarhamyymälästä pikkuisen kurpitsantaimen (edullisen hinnan houkuttamana) ja istutin sen viljelylaatikkoon, mutta tietämättä yhtään mitä tuleman pitää. Sehän alkoi kasvaa ja kasvaa ja lopulta valtasi koko laatikon sekä osan toisestakin laatikosta :D Ensin monet pienet kurpitsanpallerot putosivat yksitellen pois, mutta yksi päätti alkaa kasvaa - ja tässä HÄN nyt on ;)

 
 
Yli 7kg herkullisen keltaista kurpitsaa! Palleroa on vaalittu viikkoja ja siirrelty lämpötilan mukaan sisälle ja ulos vuorotellen :) Kerran sitä pääsi pakkanen puremaan, mutta onneksi hän tokeni nopeasti, kun pääsi sisälle lämpimään. Ja nyt on vihdoin jatkojalostuksen hetki koittanut.
Leikkasin ensin kurpitsalle hatun ja koversin ison kipon maltoa talteen jäätelökauhalla. Erottelin siemenet talteen ja ne pääsevät paahdettuna kurpitsakeiton päälle.

MAUSTEINEN KURPITSAKEITTO ja PAAHDETUT KURPITSANSIEMENET

Mausteiseen kurpitsakeittoon tulee mm. valkosipulia, currytahnaa, tuoretta inkivääriä, tuoretta chiliä, limettiä ja kookosmaitoa. Varmasti tulee lämpöinen olo kylmänä lokakuun iltana, kun tätä nautiskelee :) Ohje jota sovelsin, löytyy kokonaisuudessaan MAKU.fi -sivustolta.

Kurpitsansiemenet valmistetaan niin, että ensin ne huuhdellaan ja puhdistetaan hyvin, sitten taputellaan kuiviksi. Siemenet pyöritellään öljyssä, joka on maustettu esim. suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja chilijauheella. Sitten vaan leivinpaperin päälle pellille ja paahdetaan 175–200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

Ja eikun nautiskelemaan!

 
 
Huomenna kurpitsahommelit jatkuu lyhtyjen väkertämisellä, stay tuned! :)


4 kommenttia:

 1. Onpa komea kurpitsa! Me laitoimme taimet maahan ehkä hieman liian myöhässä, mutta saimme kauniita keskikoisia kurpitsoja. Itse ajattelin kokeilla Koti ja keittiö-lehden kurpitsasämpyläohjetta. Sinulla on hieno blogi, ja kovin kauniita kuvia!

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsasämpylät kuulostaa herkuilta! :P
   Ja kiitokset Milla kehuista <3 - niin on sinullakin! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No eikös vaan olekin ;) Häntä on niin vaalittu, naapureilla ollut ihmettelemistä kun siirtelen palleroa pyyhkeen sisällä sisälle ja ulos lämpötilojen mukaan :D

   Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)