lauantai 11. lokakuuta 2014

Loimu 2014 - karhunvadelmaglögi

Glögikausi on virallisesti (ja kirjaimellisesti) korkattu tällä viikolla ja systempuulaakettiin on ilmestynyt toinen toistaan lämmittävämpiä juomia. Tämän vuoden Loimu 2014 Lignell&Piispaselta on punaviinipohjainen karhunvatukalla maustettu glögi. Alkon kuvaus kuulostaa tältä: Tummanpunainen, karhunvatukkainen, kuningatarhilloinen, kevyen glögimausteinen, runsas, lämmin.

Jouluttelijan kuvaus taasen kuulostaa tältä: Makea, vahva, hilloinen, väkevä.. ja sanoinko jo makea? Karhunvatukan makua en oikein löytänyt tai tunnistanut.. Mietin jälkikäteen, että olisi pitänyt maistaa glögiä ilman tietoa tämän vuoden marjasta. Summa summarum, Loimu oli ihan maistuva, mutta lempparilögiä tästä nyt ei odotuksista poiketen muodostunut.

 
 
 
 
Viime vuotisesta Loimusta pidin kovasti ja säästimme pullollisen tähänkin vuoteen. Siinä ne vierekkäin pullistelevat - kumpi onkaan parempi? Teinpä testin, maistoin kumpaakin juomaa sokkona.. Ja uskottava se on, viimevuotinen on parempi ja voitti kirkkaasti!

Kertokaahan tuloksia omista makusteluistanne, kun glögimukillisen äärestä itsenne löydätte.

Tunnelmallista viikonloppua ja käykää ihmeessä osallistumassa arvontaan, vielä ehtii!

10 kommenttia:

 1. Hurmaavaa glögiä!
  Tumma taivas, kynttilät ja se fiilis kun saa kupin kuumaa glögiä!
  Nauti joulun odotuksesta!

  VastaaPoista
 2. Viime vuoden kausimaku oli kyllä huippu. Tänä vuonna niin Blossan kuin Loimunkin glögimaut ovat ehkä hieman erikoiset, mutta testata pitää molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Näitä kahta kun vertaili, viimevuotisen glögin selkeä ja erotettava marjan (mustikan) maku teki siitä tosi herkullisen :P

   Poista
 3. Toivoisin niin kovasti, että näistä glögeistä alettaisiin valmistaa myös hieman miedompia versioita. Kuulostavat aina niin ihanilta, mutta isot prosentit pukkaavat minun makuuni liiaksi läpi. Mutta kieltämättä oikein kunnon pakkaspäivänä näistä saa kyllä mukavasti lämmikettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, aika vahvoja ovat ja 'ottaa henkeen' kun näitä hörppii..

   Poista
 4. Samaa mieltä edellisen kanssa noista prosenteista. Mutta ihanalta kyllä kuulosti tuo Alkon kuvaus tämän vuoden Loimusta. Onhan se testattava!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, melkomoisen tujuja ovat. Mutta kerropa sitten mitä tykkäsit, kun maistelet! :)

   Poista
 5. Ihan tuon pullon värin vuoksi voisi ostaa, samoin Blossa-glögiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pullo on aina saatava - ja plussaa on jos sisältökin maistuu hyvältä :P

   Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)