maanantai 28. lokakuuta 2013

Suklaa-appelsiinikääretorttu

Tulipa vastaan ao. kärtsäriohje tällä suklaa/appelsiini -suosikkiyhdistelmälläni, nams.
Pitihän tätä kokeilla, tämä syntyy niin nopeasti. Herkullisen raikas vieno appelsiinimaku täytteessä ja tumma kaakao, todella hyvää tuli! :P


Suklaa-appelsiinikääretorttu
15-20 viipaletta

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1 dl ohratärkkelystä (käytin Ohrakasta)
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5dl kuohukermaa (laitoin koko purkin)
2 rkl sokeria
200 g appelsiinituorejuustoa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225' asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
Täyte: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja rullaa torttu leivinpaperia avuksi käyttäen. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja leikkaa jäähdytettynä. Enjoy!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Piti vähän tuunata leipomusta kaikilla appelsiinihärpäkkeillä, kun toi torttu näytti vähän siltä, että sitä olis jo joku haukannu ;)

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)