sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Juustokakkua appelsiinilla ja tyrnillä

Kaikenmoiset joululeivonnaiset pyörii jo kovasti mielessä! Jotain syksyistä/semijouluista halusin saada viikonlopuksi loihdittua. Appelsiini on mulle vahvasti jouluun kuuluva maku ja ajattelin yhdistää siihen tyrniä, kun sitä sopivasti pakastimesta löytyy. Netistä löytämääni appelsiinijuustokakun ohjetta tässä sovelsin ja tällainen siitä nyt tuli..


AINEKSET:

POHJA
- 150g Digestive -keksejä
- 75gr voita

TÄYTE
- 2 rasiaa (yht. 400gr) appelsiinituorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 5 kpl liivatelehtiä

KIILLE
- 3-4 appelsiinia, joista koristeet sekä 1dl vastapuristettua appelsiinimehua
- 1 dl tyrnimehua
- 5 kpl liivatelehtiä
- 0,5dl-1dl sokeria riippuen tyrnimehusta (käytätkö valmiiksi sokeroitua/keitätkö itse)
Koristeeksi:
- appelsiinia (suurimmat kalvot poistetaan)
- tyrnimarjoja

 
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi. Sekoita keksimuru ja voi keskenään.
Kaada seos 24cm irtopohjavuokaan ja painele tasaiseksi.

Laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen ja vispaa kerma. Sekoita keskenään appelsiinituorejuusto ja kermavaahto. Kuumenna tilkka (1 rkl) appelsiinimehua mikrossa ja liuota liivatelehdet sekaan. Kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustokermavaahtoseokseen. Levitä seos tasaisesti keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan aamuun.

Kun kakku on hyytynyt, valmista appelsiinityrnikiille. Kuori appelsiinit ja leikkaa lohkot kalvottomiksi ja asettele nätisti kakun pinnalle tyrnimarjojen kera. Purista mahdollisimman tarkkaan ylijääneistä osista mehu talteen (noin 1dl). Tyrnimarjamehua tarvitaan myös noin 1dl. Laita loput liivatelehdet (5kpl) likoamaan ja kiehauta mehu ja sokeri. Kuumenna tilkka (1 rkl riittää) appelsiinimehua mikrossa ja liuota liivatelehdet sekaan. Kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen mehusokeriseokseen. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten varovasti kakun pinnalle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vielä pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

 
 
RAIKASTA SUNNUNTAITA!

10 kommenttia:

  1. Oij, on kyllä maistuvan näköinen juustokakku! :) pidätkö parempana tai helpompana liivatteella tehtyä juustokakkua vai uunissa käytettyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tinke! :)
      Jostakin syystä olen aina tullut tehneeksi näitä liivatehässäköitä, että nyt en pysty vertailemaan.. Mutta ihan helppoa tämä kyllä on - kantsii kokeilla!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. :) Tyrnin ansiosta taisi tulla vieläkin herkumpi väri, kuin olisi väkertänyt tämän pelkästä appelsiinista..

      Poista
  3. Varmasti raikkaan makuinen ja terveellinenkin, kun on C-vitamiinia, eikö niin ;) Itse vierastin ennen liivatteen käyttöä, kun luulin sen olevan vaikeaa, ja tein aina uunissa juustokakun. Nyttemmin olen kyllä totutellut liivatteen käyttöönkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ehdottomasti, erittäin terveellinen! :P
      Liivate on kyllä helppo käyttää, mutta pitänee kokeilla 'uunijuustokakkuakin' joskus :)

      Poista
  4. Kyllä on ihanan ja raikkaan näköinen, pakko testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Raikasta oli maultaankin, oikein hyvää :P

      Poista
  5. Hih, lisää terveellisiä kakkuja ;) Kauniin näköinen kakku ja ohje kuulostaa myös ihanalta, kivan raikkaalta. Meillä harrastetaan paljon näitä keksipohjakakkuja. Ne ovat niin helppoja tehdä ja herkullisia ja isona etuna se, että ne tehdään jo reilusti ennen h-hetkeä, eikä viime tipassa kun vieraat kurvaavat jo pihaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, varsinaiset terveyskakut ;P Hyvä pointti, nämä caket saa ja pitää tehdä hyvissä ajoin alta pois!

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)