keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luumukakku prinsessatyyliin

Tätä kakkua olen leiponut parina jouluna ja nyt päätin taas leipaista herkkua joulun odotukseen. Kakun ohje vaikuttaa ensikatsomalta ehkä vaikealta ja monivaiheiselta, mutta loppujen lopuksi aika nopeasti kasattu ja seuraavana päivänä sitten kuorrute ja koristelu - kannattaa kokeilla!

PRINSESSALUUMUKAKKU (12-14 annosta)

AINEKSET
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl piparkakkumaustetta

Täyte
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
2 prk (a 250g) vaniljarahkaa
0,5 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
1 prk (300g) luumumarmeladia

Kostutus
1,5 dl maitoa
2tl vaniljasokeria

Pinnalle
1 dl kuohukermaa
1 pkt (250g) sokerimassaa
tomusokeria

OHJE
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225 -asteisessa uunissa 7-8minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.
2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, sokeri ja kermavaahto. Liuota liivatteet kiehuvaan mehuun sekoittaen ja valuta seos tasaisena nauhana kermaseokseen sekoittaen.
3. Ota esiin 2,5litran kulho ja vuoraa se kelmulla. Leikkaa torttulevystä kulhon pohjan kokoinen ympyrä ja laita se kelmutetun kulhon pohjalle. Kostuta vaniljasokerimaidolla. Levitä päälle marmeladia ja täytettä.
4. Leikkaa torttulevystä vielä 2 hieman isompaa ympyrää ja lado ne kulhoon kerroksittain marmeladin ja täytteen kanssa, muista kostutus. Neljäs kakkukerros kootaan reunapaloista.
5. Kun neljäskin kakkukerros on koottu, kostuta vielä ja peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4tuntia tai yön yli.
6. Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota 1dl kermaa ja kuorruta kakun pinta ohuelti kermavaahdolla.
7. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle.
8. Painele lopusta sokerimassasta haluamiasi kuvioita kakun pintaan.
9. Herkuttele prinsessamaiseen tyyliin! :P




Tässä vaiheessa tunnustan, että käytin luumumarmeladin sijasta mustikkamarmeladia, sopii ihan yhtä hyvin!





4 kommenttia:

  1. Wau! ihana!! Niin herkullisen näköinen! Ja mustikkaisena sopii varmasti erinomaisesti Loimun kanssa nautittavaksi. ;) Tämä resepti lähtee testattavien joukkoon, olisi mainio vaikka uudeksi vuodeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Todellakin varmaan ihan älyttömän ihana makupari Loimun kanssa tää cake! En kyllä nyt raaskinut avata joulua varten ostettua pulloa.. :)

      Poista
  2. Voi, miten kaunis kakku, talvinen unelma. Varmasti myös herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 On herkullinen, ei liian makea ollenkaan ja silti niiiin maukas :P

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)