tiistai 30. lokakuuta 2012

Piparkakkutalounelmia

Olen huomannut jo viime joulusta saakka vähän väliä suunnittelevani tämän vuoden piparkakkutaloa, hullu mikä hullu! :) No, lasten takiahan minä vaan.. ;)
Pakko myöntää, että rakastan koristelua ja näpertelyä, mutta muistan lapsuudestani miten maaginen piparkakkutalo olikaan, josko siellä sittenkin asui joku?
Ja välillä piti salaa sujauttaa katolta ranskanpastilli parempiin suihin.



Meillä on kahdet muotit, muumitalon sekä ihan tavallisen talon. Muumitaloon kyllästyneenä meinasin tehdä tuon jälkimmäisen.

Suunnitelmissa on laitella talon pihalle mm. minttukarkkikepeistä kelkka, valkoisista pallokarkeista lumilyhty, tähtipipareista kuusi, sulatetusta sokerista piipusta tulevaa 'savua' ja tänään ostettu nonparellisuklaakranssi pääsee koristamaan talon ovea :) Puolikkaista vihreistä kuulista tulee mainioita pensaita. Ja kaiken tämä päälle huitaus suosikkiani, lumisokeria.




 Mutta kuka sanoo, että sen pitäisi edes olla talo? Miten olis vaikka juna tai reki..


Meidän piparkakkutaloon pitää ehdottomasti saada tunnelmavalot, mutta kokemuksesta voin kertoa ettei kannata kokeilla oikeata tuikkua, palaneen piparkakkutalon tuoksu ei ole joulutuoksuista parhaimmasta päästä :D

En tykkää liiasta koristelusta, mutta onhan sekin kaunista kun sen osaa! ;)

 
                                            Tästä tulee mieleen ihan Hannu ja Kerttu:

 
Alla taitaa olla kranssit viher- ja rosepippureista, nokkelaa ja kaunista.

 
Kuvat lainattu.

6 kommenttia:

  1. Minullakin on lapsuusmuisto piparkakkutalosta. Talossamme asuvan ystäväni Brittan äiti teki useana lapsuuteni jouluna piparkakkutalon maisemineen. En oikein muista tehtiinkö se jo adventtina, mutta loppiaisena vasta saimme sitä maistella. Tämä traditio loppui kun muutimme talosta pois.
    Pekan vaimo Riikka tekee nyt tyttöjen kanssa aina piparitalon. Se on niin hauskaa. Pitääkin sanoa heille, että ottavat siitä kuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hauskaa puuhaa, vain mielikuvitus on rajana ja varmasti jää lapsille mieleen, niinkuin meillekin on jäänyt :)

      Poista
  2. Oih, toi vimppa on tosi kaunis. Meillä muksut teki myös eilen ekaa kertaa torttuja, mustikkamarmeladilla myös. :) Mutta sitä lumisokeria ei ainakaan Plazan S-marketista löytynyt, mistä sä olet sitä hommannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, josko sais edes jotain tuonne päin aikaiseksi :) Lumisokeria olen ostanut ja viime viikolla lisää tilannut Sari Mäkiseltä (STM Markkinointi). En tiedä mistä muualta sitä saisi, ehkäpä jollain muulla nimellä kuin lumisokeri, maybe..?

      Poista
  3. Oolrait, no sitä varmaan löytyy Sarilta sunnuntaina PePen myyntihäppeningissä (Kaivolan urheilutalolla, jos kiinnostaa lähteä tsekkaamaan!), kyselenpä sit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti luulisi löytyvän! Kiitti vinkistä, pitää tsekata sunnuntain ohjelma :)

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)