Glögimaisteluissa vuorossa oli Tähtiglögi, väkevä punaviiniglögi. Se sisältää vaikka mitä makuja mm. mustaherukkaa, pomeranssia, vanilliinia ja hitunen suklaatakin.. Tuntui päätontulle maistuvan :P Kuulemma sopivan mausteinen, hehkuviinimäinen ja hyvä hinta/laatusuhde.
Itse keskityin lumituiskun keskellä lämpimään kaakaokupilliseen, karkkikeppi toi siihen ihanan mintun maun :P
perjantai 30. marraskuuta 2012
keskiviikko 28. marraskuuta 2012
Vaniljajoulutorttuja
Helppo ja herkullinen variaatio joulutortuista tulee laittamalla hillon tilalle tai lisäksi vaniljakastiketta. Kun sekoittaa esim. Blå Bandin vanhanajan vaniljakastikejauhepussin 2,5dl:n maitoa/vettä siitä tulee sopivan vanukasmainen torttuihin käytettäväksi.
Tein näitä äskettäin parikin kertaa, mutta aikaa kuvien ottoon ei jäänyt, kun tortut hävisivät parempiin suihin :P Itse laitoin vaniljaa ja mustikkamarmeladia mutta ah, niin herkkua on myös omenakanelimarmeladitortut yhdistettynä vaniljaan, joilla sain herkutella naapurissa :)
Tein näitä äskettäin parikin kertaa, mutta aikaa kuvien ottoon ei jäänyt, kun tortut hävisivät parempiin suihin :P Itse laitoin vaniljaa ja mustikkamarmeladia mutta ah, niin herkkua on myös omenakanelimarmeladitortut yhdistettynä vaniljaan, joilla sain herkutella naapurissa :)
tiistai 27. marraskuuta 2012
Liebster Blog
Ihanan Tule Joulu Punainen -blogin kirjoittaja yllätti minut ja piristi päivääni antamalla Liebster blog -tunnustuksen! Tule Joulu Punainen -blogi on pullollaan ihania askarteluvinkkejä ja jouluista inspiraatiota, käykäähän kurkkaamassa!
Tässä ovat säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.
2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset, joille jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin.
Itse annan tunnustuksen seuraaviin lukemiini blogeihin, josta itse saan usein vinkkejä, inspiraatiota ja hyviä neuvoja :)
1. Piparkakku
2. Joulumanteli
3. Life in Order
4. Meidän Joulu
5. Sarin Joulublogi
Tässä ovat säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.
2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset, joille jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin.
Itse annan tunnustuksen seuraaviin lukemiini blogeihin, josta itse saan usein vinkkejä, inspiraatiota ja hyviä neuvoja :)
1. Piparkakku
2. Joulumanteli
3. Life in Order
4. Meidän Joulu
5. Sarin Joulublogi
lauantai 24. marraskuuta 2012
Vaaleaa glögiä kultahipuilla
Olen aiemmin parina vuonna tehnyt vieraille holilliset vaaleat glögit, jossa kimaltelee ihania kultahippuja ja ajattelin jakaa idean teillekin, jos kaipaatte jotain vähän erilaista..
Löysin netistä useampaakin alkoholia jossa mukana kultaa, mutta glögissä pitää ehdottomasti olla joko Gold Strike tai Goldschläger -kanelisnapsia.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan glögi valmistuu helposti mittaamalla ensin maun mukaan snapsia laseihin, kaatamalla kuumennettu omenamehu päälle ja koristeeksi kanelitankoja.
Gold Strike -kanelisnapsia sai ainakin muutama vuosi sitten vielä Alkosta tilaustavarana.
Löysin netistä useampaakin alkoholia jossa mukana kultaa, mutta glögissä pitää ehdottomasti olla joko Gold Strike tai Goldschläger -kanelisnapsia.
![]() |
Kuvat lainattu. |
Kaikessa yksinkertaisuudessaan glögi valmistuu helposti mittaamalla ensin maun mukaan snapsia laseihin, kaatamalla kuumennettu omenamehu päälle ja koristeeksi kanelitankoja.
Gold Strike -kanelisnapsia sai ainakin muutama vuosi sitten vielä Alkosta tilaustavarana.
![]() |
Kuva Pentik |
torstai 22. marraskuuta 2012
Espressotryffeleitä
Löysin kivoja ohjeita Kotilieden Jouluelämää -lehdestä, tänään testailin niistä ensimmäistä ja tein espressotryffeleitä.
OHJE:
200 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa
1 ps (1,8g) espressopikakahvijauhetta
50 g voita
1 dl tomusokeria
LISÄKSI
kaakaojauhetta
1. Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma pienessä kattilassa
ja nosta syrjään liedeltä. Lisää joukkoon espressojauhe ja suklaarouhe. Sekoita,
kunnes suklaa on täysin sulanut.
2. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos puhtaaseen kulhoon
ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
3. Ota ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloiksi. Kierittele kaakaojauheessa.
Tällaisia niistä tuli ja maku on aikast herkullinen, siispä suosittelen!
Seuraavaksi ajattelin kokeilla samppanjatryffeleitä valkosuklaasta, sopivat varmasti hyvin pariksi näille :)
![]() |
Kuva lainattu |
OHJE:
200 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa
1 ps (1,8g) espressopikakahvijauhetta
50 g voita
1 dl tomusokeria
LISÄKSI
kaakaojauhetta
1. Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma pienessä kattilassa
ja nosta syrjään liedeltä. Lisää joukkoon espressojauhe ja suklaarouhe. Sekoita,
kunnes suklaa on täysin sulanut.
2. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos puhtaaseen kulhoon
ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
3. Ota ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloiksi. Kierittele kaakaojauheessa.
Tällaisia niistä tuli ja maku on aikast herkullinen, siispä suosittelen!
Seuraavaksi ajattelin kokeilla samppanjatryffeleitä valkosuklaasta, sopivat varmasti hyvin pariksi näille :)
tiistai 20. marraskuuta 2012
Lahjalaatikoita
Ihanainen salainen ihail.. eikun lukija lähetti vinkin Confetin lahja-, keksi- ja konvehtirasioista! Ihanaa! Näitä laatikoita on siis tarkoitus käyttää herkullisiin joulumuistamisiin. Tein tilauksen samantien ja seuraavanlaisia laatikoita is coming my way:
![]() |
Kuvat Confetti |
lauantai 17. marraskuuta 2012
Rommirusinaglögiä
Maisteluvuorossa rommirusinaglögi. Täysin uusi tuttavuus, mutta löytyihän siitä rommin ja rusinan makuja. Pienestä makustelusta siirryinkin Marlin mustikkaglögiin ja sitähän kelpaa hörppiä :P Rommirusinarahkan pursotin sittenkin muffinien päälle, mutta löysin kivoja reseptejäkin mm. Kinuskikissalta jouluisen rommirusinatähti -juustokakun, joka voisi olla kokeilemisen arvoinen..
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)