keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Tikkunekkuja kanelitangoilla

Nekkumömmöä keittelin tässä eräänä iltana. Siinähän saa sekoitella aika huolella pitkän aikaa, niin siinä hämmentäessä sain inspiksen käyttää tikkujen sijasta kanelitankoja. Tuli hauskan jouluisia nekkuja! Alkuperäisessä ohjeessa oli mantelirouhetta, mutta sen tilalle laitoin noin 50gr tummaa suklaata. Sitä voisi ensi kerralla laittaa vaikka enemmänkin..

'KANELITANKONEKUT'

50 g voita
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 dl siirappia
50 g tummaa suklaata 

1. Taittele leivinpaperista valmiiksi 12 teräväkärkistä nekkumuottia, riippuen minkä kokoisia haluat tehdä (mä tein 6kpl isoja) ..Laita ne pystyyn esimerkiksi juomalaseihin.
2. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Mittaa joukkoon sokeri, kerma, siirappi ja sulata joukkoon tumma suklaa.
3. Keitä sekoittaen, kunnes massa saavuttaa 127 asteen lämpötilan eli noin 20 minuutin ajan. (Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit tehdä hyytymiskokeen: pudota pisara seosta kylmään veteen. Seoksen pitäisi heti jähmettyä. Jatka tarvittaessa keittämistä.)
4. Kaada seos nekkumuotteihin. Aseta keskelle kanelitanko tai puutikku ja anna kovettua jääkaapissa.
5. Eikun nuoleskelemaan! :P (jos käytit kanelitankoja, niin niitä ei kannata pureskella :D)




3 kommenttia:

  1. Namm... Tuli ihan lapsuus mieleen kun äiti teki juuri samannäköisiä nekkuja.
    Ei tosin kanelitangolla, -mikä muuten vaikuttaa tosi kivalta idealta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) ..Nämä oli kyllä herkullisia, pitää kokeilla lähempänä joulua vielä muitakin versioita.

      Poista

Pienikin kommentti lämmittää jouluttelijan mieltä :)